DZIELARKI CIASTA


    Dzielarka DSA
 
Dzielarka do ciasta DSA Przeznaczona jest do dzielenia luźnych ciast żytnich, mieszanych, cukierniczych na kęsy o masie 150 - 1400g i dozowania do foremek wypiekowych. Podawane następuje w sposób bezpośredni do podstawionej formy lub w opcji zsynchronizowanej za pomocą transportera łańcuchowego przesuwającego formy pod głowicę dzielącą maszyny. System odbioru stanowi inny zespół urządzeń kompatybilny z taktem pracy dzielarki. Dzielarka o tej konstrukcji należy do typu dzielarek z programowanym rytmem pracy i może współpracować w synchronizacji z komorą fermentacyjną oraz piecem tunelowym.

 


 
Dane techniczne
Typ tłoczenia ciasta - ślimakowy
Wydajność, szt./min. 20- 35szt / min 5-26 kg
Masa kęsa ciasta g 150- 800 g lub 400 - 1400 g
3 Tryby pracy - manualny, półautomatyczny, automatyczny z pozycjonowaniem form.

 

dzielark ciast miękkich DSA IBISart Bydgoszcz.jpg
dzielarka ciast luźnych DSA IBISart Bydgoszcz.jpg

    Dzielarka Tłokowe DT

 

Służą do objętościowego dzielenia ciast pszennych i mieszanych pszenno-żytnich, które mogą pracować indywidualnie lub jako element linii dzieląco-formującej.

Zalety dzielarek tłokowych:

  • delikatne oddziaływanie na ciasto

  • nie niszczą struktury ciasta

  • utrzymanie wagi kęsów ciasta

  • programowania ilości i wielkości kęsów

  • cicha i płynna praca

Dzielarka tłokowa ibisart

Dane techniczne

dzielarka tłokowa Ibisart Bydgoszcz
Katalog części zamiennych