top of page
IBISART SP.z o.o.
Maszyny i urządzenia piekarnicze
NIP 953-263-90-84
ul.Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
DZIELARKI CIASTA
Dzielarka DSA
Dzielarka do ciasta DSA Przeznaczona jest do dzielenia luźnych ciast żytnich, mieszanych, cukierniczych na kęsy o masie 150 - 1400g i dozowania do foremek wypiekowych. Podawane następuje w sposób bezpośredni do podstawionej formy lub w opcji zsynchronizowanej za pomocą transportera łańcuchowego przesuwającego formy pod głowicę dzielącą maszyny. System odbioru stanowi inny zespół urządzeń kompatybilny z taktem pracy dzielarki. Dzielarka o tej konstrukcji należy do typu dzielarek z programowanym rytmem pracy i może współpracować w synchronizacji z komorą fermentacyjną oraz piecem tunelowym.
Dane techniczne
Typ tłoczenia ciasta - ślimakowy
Wydajność, szt./min. 20- 35szt / min 5-26 kg
Masa kęsa ciasta g 150- 800 g lub 400 - 1400 g
3 Tryby pracy - manualny, półautomatyczny, automatyczny z pozycjonowaniem form.


Dzielarka Tłokowe DT
Służą do objętościowego dzielenia ciast pszennych i mieszanych pszenno-żytnich, które mogą pracować indywidualnie lub jako element linii dzieląco-formującej.
Zalety dzielarek tłokowych:
-
delikatne oddziaływanie na ciasto
-
nie niszczą struktury ciasta
-
utrzymanie wagi kęsów ciasta
-
programowania ilości i wielkości kęsów
-
cicha i płynna praca

Dane techniczne

bottom of page