IBISART SP.z o.o.
Maszyny i urządzenia piekarnicze
NIP 953-263-90-84
ul.Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz

-
wzmocniony korpus maszyny i podzespołów
-
napęd pośredni miesidła (w opcji napęd bezpośredni); możliwość produkcji bardzo sztywnego ciasta- bez uślizgu.
-
stały moment obrotowy w zakresie obrotów 50 - 230 obr. na min* (w opcji do 340 obr. na min.)
-
możliwość przezbrojenia maszyny i zastosowania różnych miesideł (spiralne, płaskie,ramowe)
-
wał miesidła i miesidła; wykonane "na dużej flanszy"
-
specjalny kształt miesideł; ugniatając zapewnia dokładne wymieszanie, ugniatanie oraz napowietrzenie ciasta
-
korpus miesiarki malowany proszkowo wg. palety RAL dodatkowo pokryty lakierem zabezpieczającym powierzchnie
-
miesiarka w pełni kompatybilna ze „starymi“ typami dzież
-
osłony, pokrywy wykonane z stali kwasoodpornej: pokrywa głowicy , pokrywa dzieży z kołnierzami uszczelniającymi, klapa rewizyjna *w opcji króciec zasypu mąki
-
oświetlenie LED wnętrza dzieży
-
skrzynka sterownicza z stali kwasoodpornej stanowiąca integralną całość z pulpitem HMI
-
automatyka oparta na komponentach renomowanych firm.
-
sterowanie miesiarki spełnia wymogi dyrektywy maszynowej z 2012 r. wraz z późniejszymi zmianami dot. m.in. bezpieczeństwa "safety".
-
dotykowy panel HMI
-
możliwość m.in. wprowadzania do 30 receptur, nadanie np. uprawnień operatorskich itp.
-
możliwość podłączenia miesiarki pod enthernet* daje możliwości serwisowe/sterowania
on-line*konieczne jest podłączenie urządzenia do sieci internetowej -
silnik nąpędu miesidła jednobiegowy w klasie sprawności IE2 i wyżej
-
system soft start/stop tj. miękki start, miękki stop
-
układ hydrauliczny wyposażony w presostaty elektroniczne oraz stabilizator ciśnienia


