Miesienie Miesiarek Spiralnych.jpg
  • wzmocniony korpus maszyny i podzespołów

  • napęd pośredni miesidła (w opcji napęd bezpośredni); możliwość produkcji bardzo sztywnego ciasta- bez  uślizgu.

  • stały moment obrotowy w zakresie obrotów 50 - 230 obr. na min* (w opcji do 340 obr. na min.)

  • możliwość przezbrojenia maszyny i zastosowania różnych miesideł (spiralne, płaskie,ramowe)

  • wał miesidła i miesidła; wykonane "na dużej flanszy"

  • specjalny kształt miesideł; ugniatając zapewnia dokładne wymieszanie, ugniatanie oraz napowietrzenie ciasta

  • korpus miesiarki malowany proszkowo wg. palety RAL dodatkowo pokryty lakierem zabezpieczającym powierzchnie

  • miesiarka w pełni kompatybilna ze „starymi“ typami dzież

  • osłony, pokrywy wykonane z stali kwasoodpornej: pokrywa głowicy , pokrywa dzieży z kołnierzami uszczelniającymi, klapa rewizyjna *w opcji króciec zasypu mąki

  • oświetlenie LED wnętrza dzieży

  •  skrzynka sterownicza z stali kwasoodpornej stanowiąca integralną całość z pulpitem HMI

  • automatyka oparta na komponentach renomowanych firm.

  • sterowanie miesiarki spełnia wymogi dyrektywy maszynowej z 2012 r. wraz z późniejszymi zmianami dot. m.in. bezpieczeństwa "safety".

  • dotykowy panel HMI

  •  możliwość m.in. wprowadzania do 30 receptur, nadanie np. uprawnień operatorskich itp.

  • możliwość podłączenia miesiarki pod enthernet* daje możliwości serwisowe/sterowania
    on-line*konieczne jest podłączenie urządzenia do sieci internetowej

  • silnik nąpędu miesidła jednobiegowy w klasie sprawności IE2 i wyżej

  • system soft start/stop tj. miękki start, miękki stop

  • układ hydrauliczny wyposażony w presostaty elektroniczne oraz stabilizator ciśnienia

Miesidło wieloramienne MRA ibisart
Napęd bezpośredni Miesiarki ibisart
Przekładnia pośrednia napędu miesidła ibisart

MIESIARKI MSA, MR, MH PREMIUM

Jedna maszyna wiele możliwości

Miesiarka MHA premium ibisart.jpg