Służy do zaokrąglania kęsów ciasta pszennego i mieszanego ( udział mąki żytniej do 40%) o masie od 150 do 1500G. Może pracować samodzielnie, w zestawie dzieląco-formującym bądź w linii chleba lub bułek.

Zalety zaokrąglarki stożkowej:
• Długa droga zaokrąglania
• Nadmuch gorącego lub zimnego powietrza
• Powłoka nieprzywieralna-teflonowa na stożku i rynnie prowadzącej wraz z systemem smarowania olejowego
• Płynna regulacja obrotów

Zaokrąglarka stożkowa ZSA

Zaokrąglarka stożkowa Ibisart bydgoszcz.

Dane techniczne

zaokraglarka ZSA ibisart .jpg

         

 

  Przeznaczona do dzielenia i kształtowania ciasta pszennego bułkowego. Dokonuje ona dzielenia i zaokrąglania kęsa pierwotnego na kęsy drobne i średnie. Podział kęsa pierwotnego odbywa się ręcznie za pomocą dźwigni, natomiast zaokrąglanie podzielonych kęsów odbywa się w sposób automatyczny. Maszyna przeznaczona jest dla piekarń o średniej wydajności produkcyjnej. Dzielarka działa w cyklu półautomatycznym.

Dzielarka DZAL/ DZPL

Dzielarka do bułek DZAP ibisart.JPG
Dzielarka do bułek SPA ibisart.JPG

Dane techniczne

dzielarko-zaokraglarka do bulek DZAL i D